Een slibcontainer is een vloeistofdichte container die speciaal voor slib wordt gebruikt. Een kolkenzuiger zuigt slib op en slaat dit op in een slibcontainer. Een slibcontainer kun je bij ons huren in verschillende maten. Bekijk hier onze voorraad vloeistofdichte containers.


Slibcontainer huren

Wil je een slibcontainer huren, dan heb je de keuze uit een 6m³ of 20m³ container. Deze containers hebben een speciaal rooster waarmee je slib kunt ontwateren.

Wil je een offerte voor het huren van een vloeistofdichte slibcontainer container? Mail dan naar info@vloeistofdichtecontainer.nl of klik op onderstaande button.

Vraag offerte aan

Slib

Slib, slijk of slik is een ander woord voor modderige grond. Wanneer er vaste deeltjes aanwezig zijn in stromend water, worden deze deeltjes afgezet op de bodem. Als het water minder snel gaat stromen dalen alle vaste deeltjes af en komt er een soort klei op de bodem te liggen. Deze slib zorgt voor een vruchtbare bodem als het een natuurlijke oorsprong heeft. Slib bestaat uit klei en fijne silt (voornamelijk leemgrond en zit qua grootte tussen lutum en zand in).

Waar wordt slib voor gebruikt?

Als afvalwater wordt gezuiverd in waterzuiveringsinstallatiesm blijft er zuiveringsslib over. Dit slib bevat veel stoffen die niet in het oppervlakte water terecht mogen komen. Gelukkig wordt een groot deel van deze stoffen met een natuurlijk proces afgebroken door bacteriën. Een ander deel van de vervuilde stoffen hecht zich aan dit zuiveringsslib. Dit wordt, nadat het ontwaterd is afgevoerd voor verdere verwerking. Om dit zuiveringsslib te ontwateren kun je een slibcontainer huren.

Vraag offerte aan