Als een elektrische auto (Electric Vehicle of EV, hybride auto (PHEV) of de accu hiervan beschadigt wordt door brand of door een klap (bij een ongeluk), kan het gebeuren dat de autobrand opnieuw aanwakkert na het blussen. Dit komt door de processen die in de accu’s plaatsvinden (thermal runaway). Er is dan veel water nodig om een accu te koelen van een elektrische auto, zelfs 2 tot 3 weken na het ongeval.

Water dompel container

Om snel een grote hoeveelheid water beschikbaar te hebben, kan een autobergingsbedrijf gebruik maken van een vloeistofdichte container. Deze vloeistofdichte container kan gebruikt worden als water dompel container. De vloeistofdichte container is gevuld met water, zodat de elektrische auto met behulp van een kraan in de waterbak gedompeld kan worden. De elektrische of hybride auto kan op deze manier direct gekoeld worden, waardoor het gevaar voor opnieuw vlam vatten wijkt. Hierdoor is een beperkte hoeveelheid water nodig.

Elektrische auto bergen

Een andere mogelijkheid is het bergen van een elektrische of hybride auto in een vloeistofdichte container, door deze in de container te rijden. Onze vloeistofdichte containers hebben kleppen die gedemonteerd kunnen worden en gemonteerd kunnen worden als oprijklep. Dit kan bijvoorbeeld met een 20m³ vloeistofdichte container. De auto kan gemakkelijk in de container rijden en de vloeistofdichte container wordt vloeistofdicht afgesloten. De elektrische auto of hybride auto kan gekoeld worden in de vloeistofdichte container tot het brand gevaar geweken is. Deze mogelijkheid kan gebruikt worden wanneer een elektrisch voertuig na een ongeval tijdelijk geborgen moet worden. Het bergen van de auto kan op deze manier veilig en verantwoord.

Verhoogd risico

Elk jaar rond de jaarwisseling is er een verhoogd risico op autobranden. Dit is vervelend genoeg, maar sinds de opkomst van elektrische auto’s is dit steeds gevaarlijker. Elektrische auto’s die te maken hebben gehad met een autobrand rond de jaarwisseling, dienen veilig geborgen te worden. Wanneer de accu’s van de elektrische en hybride auto’s zijn afgekoeld is het gevaar geweken.

Wanneer u vrijblijvend de tarieven van onze vloeistofdichte containers op wilt vragen kunt u een mailsturen naar vloeistofdicht@vantilburggroep.nl. Wij sturen u direct een offerte en kunnen bij akkoord dezelfde dag nog een vloeistofdichte container voor u leveren. Wilt u graag telefonisch contact? Bel dan naar 0167-522372. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden en diverse vloeistofdichte containers.