Een container om vervuilde grond af te voeren

PFAS grond afvoeren met vloeistofdichte containers

Bij een nieuwbouwterrein in Noord-Brabant zijn onze vloeistofdichte containers ingehuurd voor het afvoeren van grond. Een vloeistofdichte container kun je ook huren voor vervuilde grond. Benieuwd? Lees hieronder meer over het afvoeren van bijvoorbeeld pfas grond!

Bij deze nieuwbouw locatie is een klein deel licht verontreinigde grond gevonden (geen pfas). Om vervuilde zoals pfas grond op een verantwoorde manier af te kunnen voeren, worden vloeistofdichte containers gebruikt. De grond zelf zal niet wegspoelen in een normale container, maar wanneer er regen op valt kan de vervuiling wel door de kieren van een normale container. Om al het risico uit te sluiten zijn de vloeistofdichte containers uitermate geschikt.

Voor deze locatie zijn onze 15m³ vloeistofdichte containers gebruikt. Deze containers zijn laag, waardoor ze makkelijk te laden zijn. De afmetingen zijn 5,00x 2,30 x 1,00 meter.

Het nieuwbouw terrein wordt gereed gemaakt voor een nieuw complex. Er is nog niet veel te zien van het pand, omdat ze op dit moment bezig zijn met een goede fundering. Wil je een beter beeld van de gehele nieuwbouwlocatie? Kijk dan hieronder naar het filmpje van het bouwterrein. Wij vinden het indrukwekkend hoe groot dit terrein is!

Heb je zelf licht vervuilde grond die je wilt afvoeren met een container? Wij kunnen je helpen met de opslag en het transport van vervuilde grond en een container huren. Wij werken echter wel als transporteur, dus het verwerken van de verontreinigde grond doen wij niet. Neem vrijblijvend contact op voor onze mogelijkheden! Wil je direct informatie over onze tarieven? Klik dan op onderstaande button.

Vraag offerte aan

Bodemverontreiniging

Bodemverontreiniging komt helaas veel voor. De Nederlandse bodem is op ongeveer 250 duizend plekken ernstig vervuild. Je krijgt hier vooral mee te maken als je op een van deze plekken een perceel koopt of een nieuwbouw huis (laat) plaatsen. Het is dan belangrijk om deze (pfas) vervuilde grond te afvoeren met een container.

Bodemverontreiniging kan veroorzaakt worden door verschillende typen bedrijven. Dit kunnen voormalige benzinestations, garages of chemische wasserijen zijn. Gelukkig is deze verontreiniging meestal niet schadelijk voor de gezondheid, maar het is wel belangrijk om je te verdiepen op de juiste manier met een container pfas grond afvoeren.

PFAS

PFAs is een veel gebruikte term de afgelopen tijd. Wat is PFAS nu eigenlijk?

De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen en het is een verzamelnaam voor meer dan 6000 verschillende stoffen. In deze stoffen komt een fluor verbinding in combinatie met alkylgroepen voor. Bekende PFAS zijn PFOA, PFOS, PTFE (Telfon) en GenX. Al deze stoffen zijn van oorsprong chemisch gemaakt en komen niet in de natuur voor. Daarnaast is het bekend dat sommige van deze stoffen risico vol zijn voor de gezondheid en het milieu. Hierdoor is de regelgeving op het gebied van deze stoffen de laatste jaren aangescherpt. Zo zijn pannen met PFOA sinds 2020 Europees verboden en zijn er sinds 2019 verschillende regels om te voorkomen dat PFAS in de natuur terecht komen.

Risico’s voorkomen en PFAS grond afvoeren

Als je PFAS producten normaal gebruikt, zijn de risico’s voor je gezondheid klein. Als je vaak of regelmatig in contact komt of blootgesteld wordt aan hoge concentraties van sommige PFAS, is het wel gevaarlijk. Dit komt omdat de PFAS niet in je lichaam afgebroken worden, omdat ze chemisch geproduceerd zijn. De stoffen hopen zich op in de voedselketen omdat ze zich wel gemakkelijk via lucht, water en de grond verplaatsen. Hierdoor ontstaat vervuilde grond en ontstaat de behoefte voor het afvoeren van pfas grond. Let daarom altijd op bij het gebruik en weggooien van producten met PFAS. Voorbeelden van producten met PFAS zijn pannen met een anti-aanbaklaag, bakpapier, blusschuim, buitensportkleding, cosmetica (zoals zonnebrandcreme), regenkleding, tapijt en voedselverpakkingen met coating (zoals een pizzadoos).

Heb je te maken met vervuilde grond door pfas of ander verontreiniging? Vraag dan vrijblijvende een offerte voor het afvoeren van pfas grond met een container.

Vraag offerte aan

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *